Færdigheder


Her kan du læse dig frem til, hvordan man kan træne de forskellige færdigheder.
Færdighederne er dem man kan se på hestenes profiler.

Din hest stiger i nogle færdigheder, hver gang de er med i en pasning. I én pasning stiger de 1-5% alt efter hvor godt de er blevet trænet.

» Færdighederne


Her kan du hurtigt komme ned til hver færdighed
Gå til Tillid
Gå til Kondition
Gå til Balance
Gå til Smidighed
Gå til Styrke
Gå til Udholdenhed
Gå til Samarbejdsvilje
Gå til Hurtighed
Gå til Lydighed
Gå til Stabilitet
Gå til Koncentration
Gå til Trafikvant
Gå til Trailervant
Gå til Stævnevant

» Tillid
Tillid bliver trænet hver gang du er sammen med hesten!. For hver gang du snakker til den, er sød ved den og hjælper den til at forstå tingene, så stiger den. Derudover kan du tage den med ud på steder hvor den skal stole på dig osv. Derfor jo mere tid du bruger sammen med den, jo mere stiger den i tillid.

» Kondition
Hesten skal ud og motioneres for at stige i kondition!. Om det er dressur, spring, tur eller noget helt andet, så stiger hesten i kondition. Specielt træning på bakker giver godt!.

» Balance
For at opbygge balance, skal hesten udfordres. Det kunne f.eks. være med nogle vendinger i f.eks. spring med små vendinger på banen, ponygames, og i trailerlæsning, og i dressur og voltigering får hesten også meget balance.

» Smidighed
Dressur giver meget smidighed hos hesten. Ponygames giver også en del smidighed alt efter hvad man træner, og gymnastikspring giver rigtig meget!. Voltigering og longering giver også en del smidighed.

» Styrke
Svære dressurøvelser, og spring/terræn træning giver rigtig godt. Hesten får også meget styrke, ved at træne på bakker.

» Udholdenhed
Udholdenhed viser noget om, hvor hårdt og hvor længe hesten kan arbejde uden at blive helt udmattet. Distance giver super meget udholdenhed, galop giver også lidt, og alle de ting der har med vogne at gøre, der giver det også en del udholdenhed.

» Samarbejdsvilje
Gode måder at træne samarbejdsvilje på, er ved at træne horsemanship og spring. Jo længere tid dig og din hest har kendt hinanden, jo mere vil hesten samarbejde.

» Hurtighed
Hesten bliver hurtigere, ved at få pulsen op. Dvs. mest ved disciplinen galop. Men hesten får også mere i hurtighed ved at ride ture, tage små spurt på markerne, ved at ride spring - især omspringning, osv.

» Lydighed
Hesten får mere i lydighed i alle discipliner. Den stiger også i lydighed når du beder den løfte sine hove, gå med dig når du beder den om det osv.

» Stabilitet
Stabilitet er hvor sikker hesten er at ride ud på mht. skræmmende ting man møder på vejen osv. Jo mere hesten har i stabilitet, jo flere ting er den ikke bange for. En nem måde at træne stabilitet på, er at lære hesten ikke at være bange for alle de "farlige" ting. Dvs. plastikposer, paraplyer, pressenninger osv.

» Koncentration
Hesten får mere i koncentration, når du rider den. F.eks. stiger den endnu mere i dressur, da hesten koncentrerer sig meget der, ligesom i spring og disciplinerne med vogn på.

» Trafikvant
Man træner trafiksikkerhed, ved at vænne hesten til biler, lastbiler, cykler osv. i trafikken. Det er også en god ide at vænne hesten til traktorere, da der jo er massere af dem på landet.

» Trailervant
Når man træner trailerlæsning med sin hest, får den mere i trailervant. Hvis hesten ikke er så trailervant, så er det svært at lokke den op i traileren. Det er derfor vigtigt at træne dette, så der ikke er problemer til stævner.

» Stævnevant
Jo oftere hesten kommer til stævne, jo mere stævnevant bliver hesten!. Den eneste måde at få mere i stævnevant på, er derfor at tilmelde hesten til stævner.

By Equize.dk - 2015-2017 | Tilbage | Til toppen |